DESIGN ♥
Hvorfor er vår generasjon så deprimert? (PastelCandy)

Hvorfor er vår generasjon så deprimert?

23.09.2013, kl.10:22 × 0 Kommentarer

Hei hei.

Jeg tenkte å ta opp ett ganske alvorlig tema, for jeg hvet godt at jeg ikke er den eneste som sliter. Det er så utrolig mange som sliter med dette, depresjon, suicidal, angst...

For det første vil jeg si at jeg selv har kommet meg veldig langt med tanke på hvordan jeg var for ett år siden, jeg var jo så langt nede, det er ikke ett år siden en gang. Jeg fikk mye help av kjæresten min og pappa, jeg klarte meg bedre uten psykologen. Jeg sliter forsatt veldig, men jeg har blitt bedre, men det kan hende at jeg kommer til å slite med noe av det for resten av livet, men jeg lærer å få kontroll på det bare.

Men uansett nå skal jeg ta opp dette temaet.

Det har vert veldig mye av dette om hvorfor vår generasjon er så deprimerte, jo det er av mange grunner. Idag er det hele tiden press på om hvordan vi skal se ut og hva om er perfekt, vi har alle ett press om å være tynne, store pupper, vakkert hår, fin rompe og osv.. Gutter har problemet med for mye press på muskler, være høy, være slank og osv.. Men kan vi noen gang klare å nå alle disse målene? Det er rent umulig og egentlig umenneskelig, man kan ikke forvente at vi skal se ut som barbie dukker eller de over redigerte personene i bladene og bildene på nettet?

Vi har samtidig ett stort press på skolen, vi må klare å følge med resten av de andre, samtidig på skolen begår den værste delen av mobbingen som foregår for det meste med blikk, sende meldinger på facebook, slenge spydige kommentarer når de går forbi, være alene for ingen vil ha deg med osv..

Vår generasjon er også mye mer på pc'en enn den forrige generasjonen. Vi kommer hjem fra skolen og rett til pc'en, vi er ikke lenger så mye ute som før, vi prater ikke ofte face to face. Det er også helt forferdelig mye nettmobbing, og mange av dem er anonyme, så man kan ikke finne ut hvem de er. Sånn som jeg ofte opplever på bloggen min noen gjør, at de skriver de styggeste og mest nedtrykkende sårende ting og de kan kommmentere flere ganger på samma innlegg for å late som de er de samma, det er bare å sjekke om IP adressene er de samma, så ser du lett at det er den samma personen eller ikke som kommenterer gang på gang.

Dessuten burde det snart gå opp for systemet at når det er så mange ungdommer somer deprimerte, har angst og vil fosøke på selvmord, at det ikke er dem det er noe galt med, men alt annet rundt oss! Jeg syns det er forferdelig å se og høre om alle de ungdommene som sliter, og mange av dem får ikke hjelp en gang, det er rett og slett for jævlig...

Hva mener du det kan komme av at det er så mange ungdommer som er deprimerte, har angst og prøver å ta selvmord?

Er du enig i dette innlegget?


Skriv en kommentar her:© Designet av Renate Morell

Om meg


Navn: Pastel Candy
Alder: 17år, Bosted: Gullhaug

Jeg er ei jente som drømmer seg vekk fra virkeligheten, ei som ikke vil se den, fordi den er så vond og jeg er sårbar.

Kamera: Canon EOS 550D
Bilderedigering: Pixlr.com
hits